maandag 12 januari 2015

Heb je ook worteltjestaart?

Ik ben dol op worteltjestaart! Is het omdat ik met de kinderen altijd weer moet lachen om de mop "Heeft u ook worteltjestaart? Vies hè?" Of omdat ik weet hoe gezond het is om de vitamine A en B1, 2 en 6, die de kinderen nu ongemerkt binnen krijgen of gewoon omdat het zo'n lekker zoete smaak geeft aan de cake of taart met een wat sponzige structuur? Ik weet het niet, maar feit blijft dat ik graag bak met wortels. 

Vorige week maakte ik Deze cake, die erg in de smaak viel bij zowel mijn kinderen als het bezoek die we kregen. Dat laatste vind ik toch ook altijd fijn, want ik merk wel dat mensen die niet suikervrij leven toch vaak moeten wennen aan onze baksels. Bovendien hoop ik zo mensen in te laten zien dat gezond ook heel lekker kan zijn!

Vandaag dacht ik ineens aan de workshop die ik 2 jaar geleden heb gevolgd waarbij er gekookt werd met thee. En zo kwam ik op het idee om thee door mijn worteltjestaart te doen. Het resultaat is een heerlijke stevige, niet al te zoete taart die goedgekeurd is door de kinderen.

Ingrediënten:

  • 150 ml kokosolie
  • 6 eieren
  • 150 ml rijstmelk of andere melksoort
  • 100 ml honing
  • 350 gram speltmeel. (boekweitmeel of rijstmeel kan ook)
  • 400 gram geraspte wortel
  • 2 zakjes thee, appel pie(deze heb ik gebruikt omdat die in de kast stond en ik hem niet lekker vind om te drinken, maar winterthee, kaneelthee of andere kruidige thee kan ook. Durf te experimenteren!)
  • 1 tl kaneel
  • 1 flinke tl wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 tl koekkruiden en of kaneel
Voor de topping
  • 125 gram Mascarpone
  • 1 el Honing

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje en meng de eieren, rijstmelk, kokosolie en honing in een kom, knip de zakjes thee open en voeg de losse thee toe samen met de andere ingredienten. Meng alles goed door elkaar. 
Vet vervolgens de bakvorm in met kokosolie of bedek de bakvorm met bakpapier. Giet het mengsel erin en leg het in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 40 minuten gaar, zet de oven uit en laat nog even in de oven nagaren. Controleer voor je de oven uitzet met een satéprikker of de taart gaar is.
Laat de taart afkoelen en meng de honing door de mascarpone. Verdeel het mengsel over de taart en smullen maar!
De taart is ook heel goed in te vriezen, maar dan wel zonder de topping. 
Ook ideaal om mee te geven in de broodtrommel!
 








1 opmerking:

  1. Casino Guru: The Best No Deposit Bonus Codes in India
    The best no 광명 출장안마 deposit bonuses 하남 출장샵 in India ✓ Best no deposit bonus codes 용인 출장마사지 in 전라북도 출장마사지 India ✓ 아산 출장마사지 No deposit bonus codes for Indian players. Start spinning now!

    BeantwoordenVerwijderen