zaterdag 17 januari 2015

Boekweitwraps (glutenvrij)

We zijn hier thuis dol op wraps! Koud, warm, met vlees, vis, groente of desnoods alleen kaas of zure room, maakt ons allemaal niet uit, we lusten het allemaal.
Dit keer maakte ik wraps van boekweitmeel. Simpeler kan haast niet. Smaakt iets anders dan een wrap uit de supermarkt, maar is minstens zo lekker en veel gezonder. Zonder toevoegingen en glutenvrij (al eten we zelf niet glutenvrij, minderen is altijd goed.) Omdat de kinderen het allerliefst wraps eten met alleen maar kaas of zure room hebben we de afspraak dat als ze er 1 met vulling op hebben, ze er daarna nog 1 mogen nemen met iets wat ze zelf willen. 
Ze zijn ook heel handig om mee naar school te nemen. Bijvoorbeeld met gerookte zalm, tonijn, gerookte kip met avocado of lekker veel groente. 
Dit keer vulde ik de wraps met een Mexicaans mengsel van gehakt, knoflook, ui, tomaat, paprika, mais en daarbovenop wat zure room en rucola. 



Ingrediƫnten voor 5 middelgrote wraps:

100 gram boekweitmeel
2 eieren 
250 ml water
Snufje zout
Evt andere kruiden afhankelijk van de vulling die je gaat gebruiken.

Bereidingswijze

Alles goed door elkaar mengen tot een beslag en in olie of roomboter de wraps aan beide kanten bakken. Zo simpel is het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten