vrijdag 23 januari 2015

Raw pecan pie tartlets

Ik ben groot fan van Pinterest, daar vind ik echt de meest lekkere recepten. Zo ook deze Raw pecan pie tartlets. Ik kan niet echt een goede vertaling vinden voor tartlets, maar het zal zoiets zijn als kleine taartjes. Want dat zijn het! Het heeft de grootte van een bonbon en is dus in 1 hap op te eten. Ideaal als klein tussendoortje of voor bij de koffie! Ze zijn echt verrukkelijk! Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn bezoek inclusief de kinderen. 
En dat met maar een paar ingrediƫnten.
Ik gebruikte er siliconen mini muffinvormpjes voor die ik kocht bij Xenos, uiteraard kun je ze ook in gewone muffinvormpjes maken, maar dan is het echt een flinke hap. 


Benodigdheden voor ongeveer 18 mini muffins

Voor de bodem

Ongeveer 200 gram walnoten
3 medjool dadels
1 el kokosolie
Zout

Voor de vulling

12 geweekte medjool dadels geweekt en ontpit
50 gram pecannoten

Bereidingswijze

Doe de walnoten, de 3 dadels, de kokosolie en een snuf zout in de keukenmachine en hak fijn. 
Verdeel het mengsel over de vormpjes. Ik deed dat door in elk vormpje een schep te doen en dan met mijn duim een kuiltje er in te drukken. Druk alles stevig aan. 
Zet het even in de koelkast of vriezer

Zorg dat de dadels minimaal een half uur geweekt zijns zodat ze zacht en plakkerig zijn. Doe de dadels
Met de pecannoten in de keukenmachine en maal tot er een glad en plakkerige massa is ontstaan.
Haal de bodempjes uit de vriezer of koelkast en vul de kuiltjes met het dadelmengsel. Decoreer met een pecannootje en zet weer terug in de vriezer of koelkast om iets op te laten stijven.

Ik heb ze een hele nacht in de vriezer gehad en het is zo vanuit de vriezer te eten, het wordt niet heel hard. In de koelkast kan het ook prima. Zet het niet teveel in zicht, want het moeilijk ervan af te blijven!

Smullen maar!



1 opmerking:

  1. Klinkt goed en ziet er ook goed uit. Ik maak een zelfde soort met dadels en dan wat speltbiscuit en kokosrasp.

    BeantwoordenVerwijderen